Çalışanların kurumsal bilgi, deneyim ve kişisel görüşlerini
paylaştıkları, uzmanlıklarını aktardıkları, etki sahibi / influencer
düşünce yapısı ile ilerleyen çevik bir öğrenme ve
gelişim yolculuğu hazırladık.
Akış boyunca birçok farklı öğrenme yöntemi barındıran
bu program, dijital içerikleri uluslararası standartlara taşımayı ve
dijital içeriklerin kurum içinde kullanımını
artırmayı amaçlamaktadır.
Programa başvuracak ve davet edilecek katılımcılar için davet metni hazırlanacaktır. Ayrıca üst yönetimin de yer alacağı bir davet duyuru videosu hazırlanacaktır. Aday/Seçim kriterleri belirlenecek ve seçilen adaylar, programa davet edilecektir.
Açılış oturumunda Üst Yönetim konuşmasına, Akademi konuşmasına ve program sunumuna yer verilecek olup, programın önemi, katılımcıların ve Akademi’nin karşılıklı bilgi ve beklentileri sunulacaktır. Oturumun ikinci bölümünde, dijital içerik üreticiliğinin kurumsal dünyadaki temel prensipleri ve düşünce yapısı paylaşılacaktır..
İlk hafta, içerik üretim sürecinin temel adımlarını ve güncel yaklaşımları keşfetmeye odaklanmaktadır. Katılımcılar, trendleri takip ederken, kendi içeriklerini oluşturma konusunda beceriler kazanacak ve bir atölye çalışması ile teoriyi pratiğe dökeceklerdir. Haftanın sonunda, öğrenilen bilgileri pekiştirmek amacıyla bir takip ödevi verilecektir.
İkinci hafta, video çekimi tekniklerine ve kamera önü performansına odaklanmaktadır. Katılımcılar, önceki haftada aldıkları geri bildirimleri değerlendirerek gelişimlerini sürdürecekler. Kamera önü esasları ve uygulamalı atölye çalışmaları ile katılımcıların pratik becerilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir. Haftanın sonunda, öğrendiklerini pekiştirmek için bir takip ödevi verilecektir.
Üçüncü hafta, video kurgusu ve montaj tekniklerine odaklanmaktadır. Katılımcılar, önceki haftalarda aldıkları geri bildirimleri değerlendirerek ilerlemeye devam edecekler. Kurgu prensipleri ve uygulamalı atölye çalışmaları ile video projelerinin etkileyici bir şekilde nasıl kurgulanacağı hakkında derinlemesine bilgi sahibi olacaklardır. Haftanın sonunda, öğrendiklerini pekiştirmek amacıyla bir takip ödevi verilecektir.
Dördüncü hafta, video yükleme süreçleri ve altyapı yönetimine odaklanmaktadır. Katılımcılar, önceki haftalarda tamamladıkları ödevler hakkında geri bildirim alacaklar. Altyapı tanıtımı, video yükleme teknikleri ve yayın esasları ile ilgili bilgi sahibi olacaklar. Ayrıca, uygulamalı atölye çalışmaları ile öğrendiklerini pratiğe dökme fırsatı bulacaklardır.
Final oturumunda sürpriz jüri üyeleri ve YouTube içerik üreticileri ile söyleşi / panel gerçekleştirilecektir. Program sonunda hazırlanan içerikler izlenecek ve katılımcıların deneyimleri paylaşılacaktır. Üst yönetimin de katılımı ile Ödül Töreninde ilk üç içerik, ödüllendirilecektir.
Katılımcılara, YouTube ve Akademi TV platformlarında etkili içerik üretimi ve yayınlama süreçlerini öğretmeyi hedefleyen kapsamlı bir eğitim sunulmaktadır. İçerik oluşturma, kamera önü teknikleri, iletişim dili, görsel unsurlar (arka plan, kompozisyon, ışık) ve ses kalitesi gibi kritik konular ele alınacaktır. Bunun yanı sıra, kurgu süreci, kurumsal kimlik oluşturma ve video yayınlama stratejileri üzerine de bilgi verilecektir. Katılımcılar, profesyonel düzeyde video içerikleri üretme ve dijital platformlarda geniş kitlelere ulaşma becerisi kazanacaklardır.